Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe Volvo’s voor Van de Kamp

Voor het transport van asfalt heeft G. van de Kamp uit Stroe onlangs twee Volvo’s FM 8×4 aangeschaft. Om een groter laadvermogen op hetzelfde aantal assen te creëren, is de achterste aangedreven as van het tandemstel verplaatst. De asafstand is daarmee vergroot van 1.370 mm naar 1.820 mm en de laatste as is stuurbaar gemaakt. Door deze zogenaamde widespread C-Ride montage is een wettelijk GVW van 43 ton gecreëerd. Bovendien zijn de voertuigen nu veel beter te manoeuvreren dan standaard voertuigen.

Volvo van de kampVoor de FM’s van Van de Kamp werd een standaard 8×4 met een GVW van 37 ton omgebouwd. De laatste as is hierbij op 1.820 mm van de eerste aangedreven as geplaatst, waardoor het GVW werd vergroot naar 41 ton. Door het opwaarderen van de voorassen werd het GVW nog verder vergroot naar 43 ton. Terberg Techniek heeft op beide aangedreven assen een hydraulische veercilinder gebouwd en de laatste as stuurbaar gemaakt door twee stuurcilinders.
Naast betere manoeuvreerbaarheid en een groter GVW heeft de nieuwe widespread C-Ride montage als voordeel dat beschadigingen aan wegdek of ondergrond door wringing van het tandemstel worden voorkomen. De vering wordt hydraulisch met alle voordelen van dit systeem, zo kan onder andere een waterpasdwarsstelling en kip/dwarsstabilisatie worden gemonteerd.

Volvo voor van de kamp
De directie van G. van de Kamp is enthousiast over de nieuwe aanschaf: “Het grotere GVW levert ons echt een bedrijfsvoordeel op. Doordat we nu veel meer kunnen laden, hoeven we minder ritten te maken. Dit is niet alleen voordelig voor ons, maar ook voor de omgeving. Er zijn gewoonweg minder voertuigbewegingen nodig, wat minder storend is voor omwonenden.”

G. van de Kamp uit Stroe werd in 1965 opgericht. Het bedrijf beschikt over 17 trucks van verschillende fabrikanten. De nu aangeschafte Volvo’s FM met C-Ride worden ingezet voor het vervoer van asfalt in de wegenbouw, maar ook voor de aanleg van paden op campings en erfverhardingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer