Ga naar hoofdinhoud

Nikola sleept Tesla voor de rechter wegens patentschending

Nikola Tesla zelf draait zich waarschijnlijk om in zijn graf als hij het hoort: de ene truckfabrikant die naar hem vernoemd is daagt de andere voor de rechter. Nikola wil 2 miljard dollar van Tesla wegens inbreuk op meerdere patenten.

Volgens Nikola Motor Co. lijkt de Tesla Semi wel heel veel op de Nikola One. Nikola zegt zes patenten in handen te hebben voor onder meer de voorruit, deurconcept, zijfenders, zij-afscherming, andere carrosseriedelen en het totale design van de Nikola. De inbreuk zou Nikola een schade hebben berokkend van 2 miljard dollar.

Interessant is dat Nikola Tesla zou hebben gewezen op de patentschending voorafgaand aan de grootse introductie van de Tesla Semi, in november 2017. Tesla heeft die kritiek echter naast zich neergelegd en lijkt ook nu niet onder de indruk van Nikola’s claim. “Het is wel duidelijk dat deze rechtsgang elke grond mist”, aldus een Tesla woordvoerder tegenover persbureau Reuters.

Als de rechtszaak wel succes heeft, kan het de financiële nekslag voor Tesla zijn, dat het zoals bekend financieel zeer zwaar heeft en volgens analisten op een bankroet afstevent.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer