Ga naar hoofdinhoud

Nikola stelt topman voor productie aan

De Amerikaanse truckfabrikant Nikola heeft het executive managementteam uitgebreid met Mark Russel (56). Zijn indiensttreding komt op een moment dat het bedrijf klaar is om de productie van nieuwe bedrijfswagens te starten.

“We hadden het beste nodig, we hadden een doorgewinterde productie-manager nodig om lid te worden van het Nikola-team. Marks achtergrond en ervaring passen goed bij de opvoering van de productie van de buitengewone voertuigen die we op 16 en 17 april in Nikola World zullen onthullen”, aldus Trevor Milton, oprichter en CEO van Nikola.

Russell is een ervaren manager, gespecialiseerd in het bouwen van succesvolle productiebedrijven. “Ik ben erg blij dat ik juist op dit moment lid kan worden van het Nikola-team en kijk ernaar uit om de weg naar productie en de groei ervan  te ondersteunen”, zei Russell.

Russell bouwt en beheert al meer dan 20 jaar bedrijven in de maakindustrie, waardoor ze winstgevend kunnen groeien en tegelijkertijd een grote waarde voor investeerders kunnen opbouwen. Meest recent was Russell van 2012 tot 2018 als president en chief operating officer van Worthington Industries en daarvoor was hij sinds 2007 president van WOR-dochter Worthington Steel.

Nikola heeft momenteel meer dan vier jaar gegarandeerde productie met reserveringen voor voertuigen. Nikola’s productiefaciliteit in Coolidge, Arizona zal vanaf 2022 operatief zijn en dan in staat zijn om 35.000 vrachtwagens per jaar te bouwen bij volledige benutting van de capaciteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer