Mega-order voor Nikola: 2.500 elektrische huisvuiltrucks • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Mega-order voor Nikola: 2.500 elektrische huisvuiltrucks

De Amerikaanse truckfabrikant Nikola heeft van Republic Services, een van de grootste recyclingbedrijven van de VS, een order voor 2.500 elektrische huisvuiltrucks ontvangen. De trucks krijgen de aandrijflijn van de Tre en worden naar planning in 2023 geleverd. Republic Services heeft een optie om de order te verdubbelen tot 5.000 eenheden.

De huisvuiltruck heeft dezelfde technische basis als de Tre trekker, waarvan momenteel in Ulm de productie wordt voorbereid. Met een batterijcapaciteit van 720 kWh kan de huisvuiltruck zo’n 250 km ver rijden, volgens de partijen goed voor zo’n 1200 kliko’s. Het vermogen van de e-huisvuiltruck ligt rond de 1000 pk.

“De aandrijflijn van de Nikola Tre is perfect voor de huisvuiltoepassing. We kunnen accu’s, controlesystemen, inverters en e-assen zo overzetten van het Tre-platform. Voor Nikola betekent dat dat we onderdelen kunnen delen in beide programma’s en zo kosten kunnen besparen. De huisvuilmarkt is vanouds een heel stabiele markt, goed om daar in te investeren”, aldus Nikola topman Trevor Milton. Hij gaf aan ook zeer verheugd te zijn met Republic Services als klant. “Republic Services heeft vanuit haar werk een duurzame visie en strategie, plus klantvriendelijkheid. In samenspraak met hen gaan we deze truck ontwikkelen.”

“Dit partnerschap versnelt de vooruitgang van Republic Services op het gebied van vlootinnovatie aanzienlijk. We kunnen hiermee winstgevendheid stimuleren, onze uitstoot verminderen, de klantloyaliteit versterken en een grotere waarde voor onze aandeelhouders op de lange termijn te creëren”, aldus Jon Vander Ark, president van Republic Services. “Onze overeenkomst met Nikola vertegenwoordigt de eerste grootschalige verbintenis van de huisvuilindustrie op het gebied van de elektrificatie van de vloot. We verwachten dat deze trucks aanzienlijke besparingen op de bedrijfskosten zullen opleveren, alsmede milieuvoordeel en we hebben er alle vertrouwen in dat onze klanten, gemeenten en werknemers zullen profiteren van deze gedurfde stap.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer