Plannen Nikola huisvuiltruck in de prullenbak • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Plannen Nikola huisvuiltruck in de prullenbak

Er is nog geen zicht op betere tijden bij Nikola. De geplaagde Amerikaanse truckfabrikant laat weten dat de samenwerking met recyclingbedrijf Republic Services is beëindigd en de plannen voor de gezamenlijk te ontwikkelen huisvuiltruck in de ehh.. prullenbak liggen.

Republic Services had al 2.500 van de voertuigen bij Nikola besteld. Het doel van de samenwerking was het ontwerpen en bouwen van een elektrische vuilniswagen op basis van een nul-emissie batterij-elektrisch aangedreven platform en carrosserie. 

Na oriëntatie en evaluatie hebben beide bedrijven vastgesteld dat de combinatie van de verschillende nieuwe technologieën en designconcepten zou resulteren in een langere dan verwachte ontwikkelingstijd en onverwachte kosten. Als gevolg hiervan wordt het programma beëindigd met als gevolg dat de eerder aangekondigde order wordt geannuleerd.

“Dit is de juiste beslissing voor beide bedrijven, gezien de vereiste middelen en investeringen”, aldus Mark Russell, CEO van Nikola. “We ondersteunen en respecteren het engagement van Republic Services om milieuvriendelijke, duurzame oplossingen voor hun klanten te realiseren. Nikola blijft zich richten op het leveren van onze programma’s voor batterij-elektrische en brandstofcel-elektrische trucks en de energie-infrastructuur om deze te ondersteunen.”

Nikola heeft een stappenplan opgesteld dat inhoudt dat de levering van Nikola Tre-accu-elektrische halftrucks in de VS in 2021 begint. Nikola is ook van plan om in 2021 met zijn eerste commerciële waterstofstation te beginnen.  De brandstofcel-elektrische halftrucks van het bedrijf zullen vanaf 2023 worden geproduceerd in Nikola’s Coolidge, Arizona.  Momenteel rijdt de NIkola Tre BEV testrondjes op het oval circuit in Phoenix.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer