Ninatrans Belgisch Transporteur van het Jaar • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Ninatrans Belgisch Transporteur van het Jaar

Ninatrans heeft de ‘Transporteur van het Jaar 2013′-verkiezing in België gewonnen.

NinatransDe onderneming kreeg de beste beoordeling op het gebied van beheer, marktbenadering, sociale aanpak en drang naar vernieuwing. Tweede bij de verkiezing van vakblad Truck Business werd Joosen Transport en derde Geerts Transport.

Alle drie de transporteurs zijn intensief gebruiker van de Trimble telematica oplossingen, waaronder de CarCube-boordcomputer, zo meldt Trimble Transport & Logistics. Ook in de categorieën Truck Safety, Truck ICT en Green Truck scoorden Trimble-gebruikers erg goed.

Ninatrans werd door de jury vooral gewaardeerd om het professionaliseren van de structuren tijdens een periode van aanzienlijke groei. “Het gebruik van de CarCube-boordcomputers draagt hieraan zeker bij”, zegt Michel Van Maercke, CEO van Trimble NV.

Hij geeft aan de CarCube Ninatrans veel tijd en kosten bespaart, onder meer dankzij de datacommunicatie tussen planning en chauffeurs en de tracking&tracing van de auto’s. Ook werd de verwerking van salarisgegevens geautomatiseerd. “Dankzij de inzet van de nieuwe Trimble FleetXps app, kan Ninatrans ook de ritten opvolgen die uitgevoerd worden door charters”, aldus Van Maercke.

Naast het feit dat Ninatrans goed scoorde op het gebied ‘IT-ontwikkelingen’ kreeg het bedrijf van de jury veel punten voor het feit dat de vloot volledig uit trucks met Euro 5-motor bestaat. Ninatrans beschikt inmiddels over een Lean & Green-label en de onderneming steekt veel energie in veiligheidspolitiek die zich uitstrekt tot het monitoren van de gezondheid van haar medewerkers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer