‘Nog ruim veertig tunnels in Frankrijk gevaarlijk' • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

‘Nog ruim veertig tunnels in Frankrijk gevaarlijk’

Tien jaar na de brand in de Montblanc-tunnel die 39 levens eiste, zijn er nog 42 gevaarlijke tunnels in Frankrijk. Dat heeft de organisatie van de nabestaanden van slachtoffers van de brand in de Montblanc-tunnel laten weten.

Montblanc tunnelVoorzitter André Denis van de organisatie van nabestaanden noemde onder meer de Fréjus-tunnel in de Savoie en twee tunnels in Parijs (La Défense en Halles) gevaarlijk.

Denis adviseert onder meer informatiepanelen te plaatsen bij de ingangen van de tunnels. Gebruikers van de tunnels kunnen dan op tijd worden geïnformeerd als brand is uitgebroken of als er een ongeluk is gebeurd.

De 11,6 kilometer lange Montblanc-tunnel, die Frankrijk door de Alpen met Italië verbindt, was na de brand op 24 maart 1999 drie jaar lang afgesloten.

In de verbetering van de veiligheid van de tunnel is ruim 400 miljoen euro geïnvesteerd. De tunnel is onder meer voorzien van beschermingsruimtes en vluchtgangen.

Voor de slachtoffers van de ramp in de Montblanc-tunnel wordt dinsdag een herdenkingsdienst gehouden. De tunnel gaat drieënhalf uur dicht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer