Ga naar hoofdinhoud

Ook wijzigingen in MAN-top

Volkswagen heeft in haar streven een mondiale truckgroep te construeren haar ‘werkmaatschappijen’ Scania en MAN stevig onder handen genomen. De Raad van Commissarissen van MAN SE heeft per 1 september 2012 Ulf Berkenhagen (51) en per 1 juli 2012 Jochen Schumm (64) in de Raad van Bestuur benoemd.

MAN TGL TGMBerkenhagen, tot nu lid van de Raad van Bestuur van Audi AG, neemt bij MAN SE en dochteronderneming MAN Truck & Bus AG de nieuw ingerichte inkoopafdeling voor zijn rekening. Jochen Schumm, voorheen gevolmachtigd woordvoerder personeel van Volkswagen Bedrijfswagens, vertegenwoordigt nu als personeelsdirecteur de personeelsafdeling in de Raad van Bestuur van MAN SE en bij Man Truck & Bus AG. De scheidende personeelsdirecteur Jörg Schwitalla (51) verruilt de Raad van Bestuur van MAN SE voor een adviesfunctie in het Volkswagen-concern. Op 20 april 2012 heeft de Raad van Commissarissen van MAN SE het contract van de voorzitter van de financiële Raad van Bestuur, Frank H. Lutz (43), met vijf jaar verlengd tot en met 31 december 2017.

Dr. Georg Pachta-Reyhofen (56), woordvoerder van de Raad van Bestuur van MAN SE, neemt als lid van de Volkswagen-concernleiding een aantal nieuwe taken op zich, waaronder de coördinatie van de productie van industriële motoren. Pachta-Reyhofen treedt 1 september 2012 toe tot de Raad van Commissarissen van dochteronderneming MAN Truck & Bus AG en geeft daarom zijn functie in de Raad van Bestuur op.

Als opvolger van de woordvoerder van de Raad van Bestuur van MAN Truck & Bus AG heeft de Raad van Commissarissen per 1 september Anders Nielsen benoemd. De 49-jarige Zweed was in de Raad van Bestuur van Scania AB verantwoordelijk voor de afdeling Productie en Logistiek. Onder het voorzitterschap van Rupert Stadler (49), die voorzitter is van de Raad van Bestuur van Audi AG, treedt Leif Östling (66) toe in de Raad van Toezicht van MAN Truck & Bus AG. Östling is tevens toekomstig lid van de Raad van Bestuur van Volkswagen AG en daarbinnen verantwoordelijk voor bedrijfswagens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer