Oost-Europese truckers trekken hoeren aan • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Oost-Europese truckers trekken hoeren aan

Industrieterrein Weststad in Oosterhout is de laatste jaren in toenemende mate een plek waar veel prostituees hun werk trachten te doen. Reden: chauffeurs uit Letland, Litouwen en Rusland overnachten vaak in hun truck op het industrieterrein.

prostitutie op truckparkingPaul Smits van Bedrijvenvereniging Weststad: “Sinds Ikea een groot distributiecentrum op Weststad III heeft, komen er meer chauffeurs uit Letland, Litouwen, Rusland, die hoek. Vaak arriveren zij een dag te vroeg om hun lading te lossen, of houden ze een dag over voor ze vertrekken. Die truckers overnachten in vrachtwagens op het industrieterrein. Dus staan hier ’s nachts volop trucks op de wegen. Dat trekt prostitutie aan.” De hoertjes zijn echter niet het grootste probleem, zegt Smits. De bedrijven storen zich meer aan de parkeeroverlast van de trucks dan aan de dames van lichte zeden. “Sinds er zo veel truckers overnachten, hebben we een enkele keer zo’n camper gesignaleerd en weggestuurd. We zijn wel bang dat het van kwaad tot erger gaat. Zeker met de geplande komst van het grote distributiecentrum van ProLogis; dan neemt het aantal vrachtbewegingen en overnachtingen op Weststad enorm toe. Het een trekt het ander aan.” De gemeente Oosterhout heeft gezegd strenger te willen controleren op parkeeroverlast.

De politie zou dan moeten kijken naar de prostitutie, maar dat is lastig. “Prostitutie vanuit campers is een bekend fenomeen, dat we in ieder geval kennen van andere locaties in de omgeving. Het is een vorm van prostitutie die lastig aan te tonen is – bewijs maar eens dat er betaald wordt – en lastig aan te pakken.”

Bron: BN/De Stem

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer