Ga naar hoofdinhoud

Opleggerfabrikant Krone ziet opleving

Trailerfabrikant Krone maakte afgelopen jaar voor het eerst in zijn 105 jarig bestaan verlies. Voor dit jaar verwacht men een’ kleine min’. Men is optimistisch over de toekomst.

“Afgelopen jaar was voor ons vagevuur en hel tegelijk” zei Krone bestuursvoorzitter Gero Schulze Isfort vanochtend tijdens een internationale persconferentie. Men ziet momenteel een opleving waarvan Schulze Isfort hoopt dat die door zal zetten. In de slechtste weken afgelopen jaar lag de productie in de fabriek te Werlte op nog maar 20 opleggers per dag, bij een maximum capaciteit van 200. Vooral de orders uit Duitsland zelf en uit Polen hielden Krone tijdens de crisis op de been en voorkwamen dat men de fabriek in Werlte geheel sloot. Meer dan de helft van de orders in die slechte weken kwam voor rekening van grote vloten. Vanaf week 34 werkt de grootste productielijn weer in tweeploegendienst. Momenteel zit Krone alles samen op 75 trailers per dag en hoopt de komende maanden een niveau van 1500 stuks per maand te kunnen handhaven. Op dit moment groeit de omzet van Krone ‘t snelst in Turkije (140%), Oostenrijk (100%) en Polen (50%). De afzet van telematica systemen groeit door en laat zich niet beïnvloeden door de crisis. Momenteel zijn er 6500 operationeel.
Dr. Bernard weg
Tijdens een grote galavoorstelling in Circus Krone droeg de 70 jarige eigenaar dr. Bernard Krone gisteravond formeel de macht over aan zijn zoon Bernard jr. Hij is daarmee de vijfde generatie in het bedrijf. De overdracht gebeurde door overhandiging van het horloge van de oprichter en bet-overgrootvader van Krone jr. Getuige waren 2500 gasten waaronder klanten, personeel en leveranciers. Na afloop vond een groot banket voor alle gasten plaats. Krone is met het organiseren van zo’n groot evenement een witte raaf in de hele truck- en trailersector. Andere bedrijven doen niet anders dan bezuinigen en inkrimpen. Krone is de afgelopen jaren blijven investeren, zoals vijf miljoen euro in de verkooporganisatie. Bestuursvoorzitter Gero Schulze Isfort is er echter van overtuigd dat Krone mede door deze aanpak sterker uit de crsisis zal komen dan men erin ging. Het bedrijf is ook onverminderd doorgegeaan met productontwikkeling. Krone zal op de IAA een hele serie interessante innovaties presenteren waarover morgen meer op ttm.nl

Krone

Krone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer