OR DAF zegt vertrouwen op in topman • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

OR DAF zegt vertrouwen op in topman

De ondernemingsraad van DAF heeft het vertrouwen opgezegd in topman Aad Goudriaan. Dat is een zeer uitzonderlijke stap die duidt op ernstig verstoorde verhoudingen en hoog opgelopen spanningen. Dat melden diverse Brabantse media.

DAF - Aad GoudriaanDe OR zegt dat de personeelsvertegenwoordiging regelmatig geschoffeerd door directievoorzitter Goudriaan. Zo greep hij eigenmachtig in bij een akkoord tussen DAF en de vakorganisaties over het vermijden van het ontslaan van 170 kantoormedewerkers. Ook was er ophef over het door Goudriaan verplicht opnemen van vakantiedagen tijdens een productiestop. Ook besloot DAF eenzijdig af te zien van toekenning van de jaarlijkse periodieken.

De verhoudingen tussen de DAF-directeur en de OR staan naar verluidt al langer dan een jaar op scherp, zo schrijft het Eindhovens Dagblad. Er wordt achter de schermen hard gewerkt aan bemiddelingspogingen. Daarvoor worden Jim Cardillo (oud DAF-topman, nu bij Paccar) en leden van de Raad van Commissarissen benaderd.

Vorige week gooide FNV-vakbondsbestuurder Felix Alejandro, veelvuldig met DAF om de tafel, al moegestreden de handdoek in de ring. OR-voorzitter Wynia bevestigt nu het conflict met Goudriaan, maar wil geen verdere toelichting geven. Een woordvoerder van DAF wil wel kort reageren en spreekt van “hoog opgelopen emoties. De ondernemingsraad maakt spannende tijden door en er spelen grote belangen.”

Woensdag onderhandelden DAF en de bonden ondanks de vertrouwenscrisis over de aanvraag voor deeltijd-WW. “De vakbonden moeten hun handen vrij houden om te kunnen blijven onderhandelen”, aldus de or-voorzitter.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer