Overeenstemming over WTV-aanvraag DAF • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Overeenstemming over WTV-aanvraag DAF

DAF Trucks N.V. en de Vakbonden hebben zojuist overeenstemming bereikt over de voorwaarden waaronder de Vakbonden de WTV-aanvraag van DAF ondersteunen.

DAFDAF zal de WTV voor de maximale duur van 24 weken gebruiken. In die periode zullen er bij de onderneming in Eindhoven geen vaste dienstverbanden eindigen. De WW-rechten van de medewerkers zijn zeker gesteld en medewerkers behouden tijdens de WTV-periode hun normale salaris, inclusief ploegentoeslag, ook als niet meer in een ploegenrooster wordt gewerkt. DAF heeft bij het Ministerie van Sociale Zaken inmideels een aanvraag ingediend voor Werktijdverkorting vanaf 5 januari a.s. waarbij ongeveer 3.000 medewerkers korter gaan werken. Het gaat voornamelijk om mensen in de Productie en op direct aan de productie gebonden indirecte afdelingen. In aanvulling op eerder aangekondigde maatregelen om de productie in de laatste week van dit jaar en in de eerste weken van 2009 stil te leggen, zal vanaf januari in een deel van de productie in Eindhoven uitsluitend in dagdienst worden gewerkt. In dit kader is werktijdverkorting een uitstekende oplossing om de eerste effecten van de in snel tempo teruggevallen marktvraag op te vangen.

Adempauze
President-directeur Aad Goudriaan toonde zich dan ook tevreden met het bereikte resultaat van de onderhandelingen met de Vakbonden. “De weg is daarmee vrij om WTV aan te vragen en dat is onder de huidige omstandigheden uitermate belangrijk. De WTV-periode geeft de adempauze die nodig is om ons de komende maanden, samen met Ondernemingsraad en Vakbonden, gedegen voor te bereiden op de maatregelen die mogelijk moeten worden genomen om de organisatie structureel aan te passen aan het lagere activiteitenniveau. Het nu bereikte akkoord biedt daartoe voldoende mogelijkheden.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer