Ga naar hoofdinhoud

P-Eyes op Volvo Safety Trucks

Vanaf deze week zijn er speciale Volvo Safety Trucks te vinden bij alle Volvo Trucks-dealers in Nederland. De Volvo Safety Trucks staan in het teken van het thema ‘veiligheid’ en zijn toepasselijk uitgevoerd in gele signaalkleur met testdummies. Alle Volvo Safety Trucks zijn door T Comm Tracking and Tracing voorzien van P-Eye bandenspanningssensoren.

Volvo Safety TruckP-Eye zorgt voor de juiste bandenspanning op de trucks en vergroot hiermee de verkeersveiligheid. P-Eye is een bandenspanningssensor dat het ventieldopje van een band vervangt. In de P-Eye zit een LED-lampje dat gaat knipperen als de bandenspanning onder de vooraf ingestelde alarmwaarde komt. De P-Eye geeft in één oogopslag weer of een band de juiste spanning heeft, waardoor het wagenpark vele malen efficiënter te controleren is.

Chris de Vos, parts manager bij Volvo Trucks Nederland legt uit: “De juiste bandenspanning op trucks is uiterst belangrijk, want dit P-Eyeverhoogt de verkeersveiligheid aanzienlijk. Bovendien vermindert met een juiste druk de bandenslijtage, wordt tot 7 procent brandstof bespaard en wordt de uitstoot van CO2 verlaagd.  Dit sluit uitstekend aan op de kernwaarden van Volvo Trucks: kwaliteit, veiligheid en zorg voor het milieu. Het P-Eye systeem biedt precies datgene wat wij zoeken voor onze Volvo-trucks.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer