Paccar boekt recordomzet • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Paccar boekt recordomzet

DAF-moeder Paccar heeft donderdag bekendgemaakt in 2012 een omzet van 17 miljard dollar te hebben behaald. Dat is een record.

DAF XF Euro 6De nettowinst van de mondiale vrachtwagenfabrikant over vorig jaar kwam uit op 1,1 miljard dollar, het op drie na beste resultaat ooit. De winst was 100 miljoen dollar hoger dan in 2011.

In het afgelopen jaar bracht Paccar meer nieuwe trucks dan ooit op de markt. Naast natuurlijk de DAF XF Euro 6 werden ook de Kenworth T680 en de Peterbilt 579 geïntroduceerd, samen goed voor een ontwikkelingsprogramma ter waarde van 1 miljard euro. In totaal leverde Paccar vorig jaar wereldwijd 140.400 voertuigen.

“DAF heeft afgelopen jaar een Europees marktaandeeel van 16 procent in de klasse boven zestien ton gehaald, het hoogste ooit in onze historie. DAF is de marktleider in de Europese trekkermarkt. Boven de zestien ton verkochten we in West- en Centraal Europa 222.000 eenheden in 2012. Dit jaar verwachten we in dat segment 210.000 tot 250.000 eenheden te verkopen, vanwege de verwachte aanschaf van Euro 5 voertuigen voordat Euro 6 verplicht wordt”, aldus DAF president Harrie Schippers, die eraan toevoegt dat de productie van de nieuwe DAF XF Euro 6, met Paccars MX-13 motor, dit voorjaar van start gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer