Paccar bouwt 10 jaar motoren in Columbus • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Paccar bouwt 10 jaar motoren in Columbus

In november 2010, dus tien jaar geleden, werd in Columbus, Mississippi de eerste Paccar motor geassembleerd vanuit een splinternieuwe fabriek. “Paccar is erg trots op wat de motorenfabriek Columbus, Mississippi in de afgelopen 10 jaar bereikt heeft”, aldus Preston Feight, Paccar CEO. “Dankzij fantastische medewerkers en de meest geavanceerde productiemogelijkheden worden daar de beste motoren in de branche gebouwd.”

Preston Feight, Paccar CEO

De planning voor de motorenfabriek begon in 2006 toen een internationaal Paccar-team van Kenworth, Peterbilt en DAF-medewerkers de taak kreeg om de basis te leggen voor een ultramoderne fabriek. Paccar koos voor Columbus, Mississippi vanwege de nabijheid van belangrijke transport-logistieke netwerken, getalenteerde vakmensen en de mogelijkheden om samen te werken met nabijgelegen onderwijsinstellingen.

In 2007 ging de eerste schop de grond in voor de bouw van de fabriek, een investering van 400 miljoen US dollar. Het innovatieve fabrieksontwerp en de toonaangevende operaties hebben het afgelopen decennium geresulteerd in vele onderscheidingen op het gebied van productie en het reduceren van milieu-impact. Zo wordt er gewerkt volgens het principe ‘geen afval naar de stort’ en voldoet de fabriek aan de strenge eisen die horen bij het ISO 14000 milieumanagementsysteem en het ISO 9001-TS kwaliteitsmanagementsysteem. Dankzij extra investeringen in fabrieksuitbreidingen en productiecapaciteit is de fabriek klaar om ook in het komende decennium aan de vraag naar motoren te voldoen. De fabriek heeft tot op heden meer dan 250.000 Paccar MX-11- en MX-13-motoren geproduceerd.

Paccar bouwde nauwe banden op met onderwijsinstelling in de omgeving, waaronder Mississippi State University, Mississippi University for Women en het East Mississippi Community College om een sterke lokale pool van hooggekwalificeerde medewerkers te helpen ontwikkelen. Deze relaties blijven bloeien en bieden wederzijds voordeel. Paccar biedt stageplaatsen aan studenten aan en neemt mensen in dienst die net zijn afgestudeerd. Andersom kunnen medewerkers ook waardevolle trainingscertificeringen en diploma’s behalen om hun kennis en vaardigheden te vergroten.

“De mate van toewijding die de medewerkers van de Paccar-motorenfabriek hebben ten aanzien van hun werk en hun gemeenschap, resoneert echt binnen de Peterbilt familie en onze klanten. We feliciteren alle medewerkers in de motorenfabriek met het tienjarig jubileum. De kwaliteit van de door hen gebouwde Paccar MX-motoren komt onze klanten op vele manieren ten goede”, aldus Jason Skoog, Peterbilt general manager en Paccar vice president.

“Felicitaties aan de Paccar-motorenfabriek en haar geweldige, toegewijde medewerkers die de Kenworth-wagenparken en vrachtwagenchauffeurs het afgelopen decennium hebben ondersteund met Paccar MX-motoren”, aldus Kevin Baney, Kenworth general manager en Paccar vice president. “De fabriek heeft een belangrijke rol gespeeld in de groei van Kenworth door zuinige motoren te leveren aan onze klanten in de Verenigde Staten en Canada.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer