Paccar sluit alliantie voor autonome trucks • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Paccar sluit alliantie voor autonome trucks

Paccar en Aurora hebben een wereldwijde, strategische overeenkomst getekend voor het ontwikkelen, testen en commercialiseren van autonome Peterbilt- en Kenworth-trucks. Deze samenwerking zal het autonome voertuigplatform van Paccar integreren met de Aurora Driver om de veiligheid en operationele efficiëntie van de klanten van Paccar te verbeteren.

In het strategische partnerschap biedt Paccar autonome voertuigen met toonaangevende kwaliteit, duurzaamheid en betrouwbaarheid die het resultaat zijn van tientallen jaren van technische uitmuntendheid en productie-investeringen, evenals aftermarket-onderdelendistributie, financiering en andere transportoplossingen. Aurora levert toonaangevende zelfsturende technologie, inclusief hardware, software en operationele diensten. Beide partners werken nauw samen aan alle aspecten van de samenwerking, van de inkoop van onderdelen en voertuigtechnologie tot de integratie van de Peterbilt- en Kenworth-voertuigen met de Aurora Driver. Het partnerschap omvat ook voertuigvalidatie in het Paccar Technical Center en productieondersteuning in Paccar-fabrieken.

Het doel van de alliantie is het verbeteren van de efficiency en veiligheid voor de klanten van Paccar. Kenworth T680 en Peterbilt 579 trucks die gebruik maken van de Aurora Driver zullen naar verwachting de komende jaren in Noord-Amerika worden ingezet.

“Paccar kijkt uit naar de samenwerking met Aurora vanwege hun toonaangevende autonome rijtechnologie en indrukwekkende team,” aldus Preston Feight, Paccar Chief Executive Officer. “Dit strategische partnerschap is een aanvulling op Paccars beste kwaliteit, technologie en innovatie op het gebied van bedrijfsvoertuigen.”

Chris Urmson, de president en mede-oprichter van Aurora: “Aurora is opgewekt om deze volgende stap in onze samenwerking met Paccar te zetten. Door samen te werken zijn we onder de indruk van de producttechniek, de productiemogelijkheden en de inzet van Paccar om de operationele veiligheid en efficiëntie van zijn klanten te verbeteren. Deze samenwerking brengt ons een stap dichter bij het ontsluiten van de autonome vrachtmarkt en het leveren van goederen aan degenen die deze nodig hebben.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer