Paccar-topman levert loon en bonus in • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Paccar-topman levert loon en bonus in

Niet alle topmensen in het bedrijfsleven verrijken zich ten tijde van de crisis: Mark Pigott van DAF-moeder Paccar heeft vorig jaar fors loon ingeleverd en ziet als enige topbestuurder van Paccar af van zijn bonus.

Mark Pigott - Paccar CEOVolgens Paccar verdiende de Pigott in 2008 een bruto-inkomen van 5,8 miljoen dollar (rond 4,3 miljoen euro). In 2007 kreeg Pigott nog een beloning, inclusief alle extraatjes, van 9,5 miljoen dollar (rond 7 miljoen euro).

Pigott ziet als enige bestuurder van het truckconcern af van zijn geldbonus over 2008. Die was iets meer dan een miljoen dollar groot, in euro’s ongeveer acht ton. Vier andere leden van de raad van bestuur streken nog wel 1,5 miljoen dollar (1,15 miljoen euro) aan bonussen op.

Amerikaanse kranten meldden eerder deze week dat de beloning van Pigott over 2008 was opgelopen naar 10,5 miljoen dollar. Deze media telden de aan Pigott in 2008 toegekende aandelen (die hij in eerdere kalenderjaren verdiende) volledig mee. Bovendien rekenden de kranten met een koers van 44 dollar voor een aandeel Paccar. Ook de truckproducent is echter niet ontkomen aan de financiële ellende op de effectenbeurzen, een aandeel Paccar noteert nu rond de 26 dollar.

De daling van het inkomen van de Paccar-baas is in lijn met die van andere topmannen van regionale beursgenoteerde bedrijven. Bij Philips daalde het inkomen van Gerard Kleisterlee bijvoorbeeld met zo’n zes ton naAar 3,06 miljoen euro.

Bron: Eindhovens Dagblad

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer