Personeel DAF welkom bij Defensie • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Personeel DAF welkom bij Defensie

Medewerkers van DAF die hun baan kwijt raken, kunnen wellicht aan de slag bij het leger. Diverse bedrijven, waaronder DAF, hebben aan het ministerie van Defensie gevraagd of er voor hun werknemers plek is binnen de krijgsmacht. Het gaat onder meer om tijdelijke detachering van monteurs, IT’ers en administratief personeel.

DAF legertruckDefensie gaat praten met circa tien bedrijven. Daarvoor is een werkgroep geformeerd, die over een lijst van 1.500 militaire functies beschikt, die tijdelijk door burgers kunnen worden vervuld. Defensie heeft 7.600 vacatures.

Niet alle 1.500 functies worden echter opengesteld voor burgers. Een woordvoerder van Defensie: ‘Als we al die functies vrijgeven, kan een tekort ontstaan in bijvoorbeeld Uruzgan, omdat burgers louter op vrijwillige basis worden uitgezonden. Zij worden tijdelijk militair gemaakt. Die uitzending wil waarschijnlijk niet iedereen.’

DAF gaat in Eindhoven 170 arbeidsplaatsen schrappen en sluit verdere afslanking niet uit. Een woordvoeder: “We zijn zeker geïnteresseerd in de mogelijkheden bij Defensie.” DAF kiest niet voor detachering. Een eventuele overstap is definitief. Die kan zonder veel bijscholing worden gemaakt, omdat de krijgsmacht over veel DAF-voertuigen beschikt.

Bron: De Volkskrant

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer