Ga naar hoofdinhoud

Pleidooi voor inhaalverbod trucks A15

De Regio Rivierenland wil dat er een inhaalverbod voor vrachtwagens komt op de snelweg A15 (Rotterdam – Nijmegen). Ook moet er een filedetectiesysteem worden aangelegd. Vorig jaar waren er opmerkelijk veel ernstige ongelukken op de A15, waarbij telkens vrachtverkeer was betrokken.

inhaalverbodHet grote aantal ongelukken was voor de ANWB aanleiding om weggebruikers te vragen naar hun oordeel over het verkeer op de A15. Op die oproep werd massaal gereageerd. De meeste bestuurders vinden de weg erg onoverzichtelijk door de grote aantallen vrachtwagens. Ook stroopt het verkeer te veel op, waardoor onverwachte files ontstaan die tot aanrijdingen leiden.

Minister Schultz van Infrastructuur beloofde in november dat ze nog voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart zou komen met concrete voorstellen om de A15 veiliger te maken. De regio vraagt haar maandag in een brief hoe het met die plannen staat. Met name tussen de knooppunten Deil en Valburg zijn investeringen dringend nodig, vindt het samenwerkingsverband van tien gemeenten.

De A15 is de drukstbereden route tussen de Rotterdamse havens en het Oost-Europese achterland. De weg wordt bij knooppunt Deil ook nog eens gekruist door de eveneens zeer drukke A2 van Den Bosch naar Utrecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer