Ga naar hoofdinhoud

Polen bekeurd voor te lang rijden

De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft maandag op de A4 bij Leiden twee Poolse vrachtwagenchauffeurs voor in totaal 4180 euro bekeurd in verband met overtredingen van de rij- en rusttijdenregeling.

politiecontroleDe boete werd ter plekke betaald. De chauffeurs moesten echter nog tot dinsdagnacht 03.00 uur verplicht rusten.

De Poolse vrachtwagen met aanhanger was omstreeks 15.00 uur met een half geladen wagen met bloemen onderweg van Naaldwijk naar Aalsmeer. Bij Leiden werd de combinatie door de Verkeerspolitie gecontroleerd op de rij- en rusttijden. Bij de controle bleek dat beide chauffeurs te weinig rust genoten hadden, dat een bestuurderskaart gebruikt werd van een persoon die niet aanwezig was, dat één der chauffeurs enige tijd zonder bestuurderskaart in de tachograaf gereden heeft en dat de vrachtwagen met de verkeerde bandenmaat was uitgerust waardoor de werkelijke snelheid hoger was dan de geregistreerde.

De 27 en 34-jarige mannen uit het Poolse Bydgoscz kregen samen bekeuringen voor in totaal 4180 euro en een rijverbod tot 03.00 uur. De boete werd direct voldaan waardoor de chauffeurs om 03.00 uur kunnen vertrekken naar Aalsmeer. Van daar gaan ze met een volle wagen bloemen terug naar Polen.
Bron: Blik op Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer