Politie onderzoek ladingdiefstallen • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Politie onderzoek ladingdiefstallen

Een team van de Bovenregionale Recherche Midden Nederland is een onderzoek gestart naar twee overvallen op vrachtwagens. Daarbij was het de dieven kennelijk te doen om de lading. Inmiddels is één verdachte aangehouden. Mogelijk volgen binnenkort meer aanhoudingen. De politie is nog op zoek naar de opslagplaats van de lading van één van de vrachtwagens en vraagt het publiek om inlichtingen.
ladingdiefstal_politieIn november 2009 beroven dieven een chauffeur op de Rijksweg A28 op het grondgebied van de Politie Utrecht van zijn vrachtwagen. De daders brengen na de roof de lading naar een loods in Nieuwegein en steken hierna de vrachtwagen in brand. In maart 2010 vindt een soortgelijke overval plaats op een chauffeur van een vrachtwagen op de Rijksweg A27 op het grondgebied van de Politie Flevoland.

Gezien de ernst van beide overvallen en het feit dat twee politiekorpsen met nagenoeg hetzelfde feit zijn geconfronteerd wordt besloten onderzoek te laten verrichten door de Bovenregionale Recherche Midden Nederland. Een rechercheteam is aan de slag om de zaken individueel, maar ook de eventuele onderlinge samenhang te onderzoeken

Hierdoor kon recentelijk een man worden aangehouden. De man is inmiddels verhoord. De politie sluit dan ook niet uit dat er op korte termijn meer aanhoudingen volgen. De politie is onder andere op zoek naar de opslagplaats waar de gestolen lading, van de roof op de A27, staat of mogelijk heeft gestaan. Getuige(n) met informatie worden verzocht contact met de politie op te nemen via telefoonnummer 0900-8844.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer