Prijsvraag: Wie bedenkt de oplossing voor onderspanning? • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Prijsvraag: Wie bedenkt de oplossing voor onderspanning?

Rijkswaterstaat nodigt vervoerders, verladers en servicebedrijven uit concrete voorstellen in te dienen om de onderspanning van vrachtautobanden te signaleren en op te lossen.

bandenDe handmatige, periodieke controle van de spanning van vrachtautobanden kost veel tijd. Rijkswaterstaat is daarom benieuwd naar voorstellen die veelbelovend zijn qua bereik en efficiëntie. De ingediende ideeën worden beoordeeld door een jury en de indieners van de meest aansprekende voorstellen kunnen rekenen op een financiële bijdrage om het idee in de praktijk te realiseren.

Uit onderzoek komt naar voren dat onder veel vrachtauto’s een of meerdere banden onvoldoende op spanning zijn. Bij onderspanning kan gemakkelijk bandenpech ontstaan. Bandenpech vormt een wezenlijke oorzaak van incidenten die kunnen leiden tot ongevallen en files. De aanpak en resultaten als gevolg van de prijsvraag worden aan de transportsector gepubliceerd.

Op 5 september 2011 houdt Rijkswaterstaat een bijeenkomst voor potentiële inschrijvers waarin de voorgenomen aanbesteding wordt toegelicht. Eind september wordt de prijsvraag aanbesteed waarna de jury de inzendingen zal beoordelen. De winnaars gaan nog dit jaar aan de slag met de uitvoering van hun financieel ondersteunde idee!

De prijsvraag Bandencheck is een initiatief van Rijkswaterstaat in samenwerking met TLN, EVO, VACO, RDW, KLPD en de Verkeersonderneming Rotterdam. Nadere info via Rijkswaterstaat DVS: Loes Aarts (Loes.aarts@rws.nl / 088-7982402) of Aad van den Burg (Aad.vanden.burg@rws.nl / 088-7982535).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer