Productie DAF omlaag na Euro 5 hausse • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Productie DAF omlaag na Euro 5 hausse

Truckfabrikant DAF brengt de productie van CF en XF vrachtwagens vanaf begin januari terug naar 164 stuks per dag. Dat is een gevolg van het wegvallen van de tijdelijke, extra hoge vraag naar Euro  5 voertuigen. Dat heeft DAF dinsdag bekendgemaakt.

DAF Trucks productieDe nieuwe Euro 6-emissienormen die per 1 januari aanstaande van kracht worden binnen de Europese Unie hebben in de tweede helft van dit jaar tot een extra hoge vraag naar Euro 5-voertuigen geleid. Om aan die extra hoge en tijdelijke vraag te voldoen, is de productie de afgelopen maanden tot 212 CF- en XF-voertuigen per dag opgevoerd. Vanaf begin januari aanstaande zal DAF de productie terugbrengen naar 164 trucks per dag, het niveau zoals dat heel 2012 en de eerste helft van dit jaar gold.

“Dat het productievolume wordt teruggebracht, betekent helaas ook een vermindering van het aantal uitzendkrachten”, aldus president-directeur Harrie Schippers. “Dat zijn vervelende beslissingen – vooral voor de medewerkers die het betreft – maar we moeten nu eenmaal mee-ademen met de marktvraag en op klantenorder produceren. We stellen alles in het werk om de betrokken medewerkers zo snel mogelijk persoonlijk te informeren.”

De Ondernemingsraden in Eindhoven en Westerlo zijn geïnformeerd over de aanpassing van de productie met ingang van 6 januari.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer