Rechtsgang om truckverbod Buitenveldert • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Rechtsgang om truckverbod Buitenveldert

Branche-organisatie Evofenedex is naar de rechter gestapt om het vrachtautoverbod in het Amsterdamse Stadsdeel Zuid aan te vechten. In juli 2017 besloot het Stadsdeel Zuid om vrachtauto’s te weren, maar dat besluit is volgens Evofenedex op geen enkele wijze onderbouwd.

“Meteen na het besluit dienden wij namens de achterban een bezwaarschrift in. De maatregel zou de leefbaarheid in het gebied verbeteren, maar het tegenovergestelde is volgens ons het gevolg. Het besluit leidt immers tot veel meer kleinere voertuigen in de wijk Buitenveldert, met meer verkeersbewegingen en uitstoot als gevolg. Als Buitenveldert vrachtauto’s weigert, moeten bedrijven producten met meer kleinere auto’s afleveren. Dit benadeelt niet alleen ondernemers, maar ook de bewoners van Buitenveldert. Door de extra kosten stijgen ook de prijzen van producten in de stad. Als voor vrachtauto’s ontheffing moet worden aangevraagd, moeten bewoners mogelijk ook meer voor (online) bestelde producten of verhuisbedrijven gaan betalen”, beargumenteert Evofenedex op haar website.

Het bezwaar van de branche-organisatie is op 13 november 2017 behandeld op de hoorzitting van de bestuurscommissie; daarbij is afgesproken dat er nog vóór het einde van 2017 een beslissing zou worden genomen. Die beslissing is, ondanks herhaald verzoek, tot op heden uitgebleven. ”Wij zien dan ook geen andere stap dan aanspraak te maken op vergoeding van de wettelijke dwangsom en ons tot de rechter te wenden met het verzoek om bij vonnis het bestuursorgaan tot het nemen van een beslissing te verplichten”, aldus Evofenedex.

5 reacties op “Rechtsgang om truckverbod Buitenveldert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer