Rel over Australisch fileleed na ongeval • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Rel over Australisch fileleed na ongeval

In Australië is beroering over een enorme file op een belangrijke noordelijke uitvalsweg van de metropool Sydney. Het fileleed duurde bijna negen uur omdat het zoveel tijd in beslag nam de verongelukte vrachtauto’s die de oorzaak vormden, te verwijderen. Dat kwam volgens critici door gestuntel bij hulpdiensten.

australieDe Sydney Morning Herald meldde dinsdag dat minister David Campbell van Transport van de deelstaat New South Wales liet weten dat de problemen niet zijn schuld waren. De dienst voor het wegverkeer, de RTA, heeft zijns inziens gefaald, onder meer omdat die zo lang wachtte met het openstellen van een rijbaan aan de overkant van de middenberm. Het geblokkeerde verkeer kon pas na zes uur van een rijbaan aan de overzijde gebruikmaken. De oppositie in de deelstaat laakt Campbell. “Campbell was uit lunchen of in slaap”, aldus oppositieleider Barry O’Farrell.

Een vrachtauto met groenten en een tankwagen met benzine kwamen maandag aan het eind van de morgen ten noorden van Sydney met elkaar in botsing. Het ongeluk versperde de autosnelweg in noordelijke richting. Toen er uiteindelijk een lege tankwagen aanwezig was om de lading van de beschadigde tankwagen over te nemen, bleek geen juiste pomp aanwezig. Om 18.30 openden de autoriteiten een rijbaan over de middenberm voor de vastgelopen automobilisten, lang nadat het spitsuur in Sydney weer was begonnen. Het fileleed duurde toen nog circa drie uur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer