'Renault en Nissan onder één dak' • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

‘Renault en Nissan onder één dak’

Autofabrikanten Renault en Nissan zouden overwegen om een holding op te richten om de twee ondernemingen en enkele belangen onder één dak te brengen. Dat meldde donderdag de Japanse zakenkrant Nikkei onder verwijzing naar een interview met een topman van Nissan. Een woordvoerder van de Japanse autoproducent sprak de bewering van de krant echter tegen en noemde het ‘pure speculatie’.
Renault Trafic 2010Volgens Nikkei zouden behalve Renault en Nissan ook het Roemeense Dacia en het Zuid-Koreaanse Samsung Motors, dochters van Renault, in de holding worden opgenomen. Ook het Russische AvtoVaz, voor 25 procent eigendom van Renault, zou daar worden ondergebracht.

Renault en Nissan gingen ruim tien jaar geleden al een samenwerkingsverband aan. Daarbij heeft Renault ruim 44 procent van Nissan in handen en heeft Nissan een aandeel van 15 procent in Renault. Als de samenwerking verder wordt uitgebreid, zou dat volgens zakenkrant Nikkei gunstig zijn voor onder meer het gezamenlijk gebruik van onderdelen, de inkoop en de innovatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer