Renault Kangoo Z.E. en Mercedes Actros in de prijzen! • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Renault Kangoo Z.E. en Mercedes Actros in de prijzen!

De Mercedes-Benz Actros is zojuist gekozen tot International Truck of the Year 2012. De Renault Kangoo Z.E. werd gekozen tot International Van of the Year 2012.

Mercedes-Benz Actros TOY 2012De Actros won het met 161 punten van de Tatra Phoenix range (67 punten) en van de Scania Euro 6 (50 punten). De jury was van vooral onder de indruk van de grote hoeveelheid innovaties op de Actros. Daardoor was het mogelijk dat het brandstofverbruik en daarmee de CO2 uitstoot van de nieuwe Actros lager is dan die van de oude modellen. Zelfs het verbruik van het Euro 6 model is lager dan dat van de oude Euro 5 Actros. Tijdens een praktijktest eerder dit jaar bleek dat de nieuwe Actros Euro 6 een brandstofverbruik heeft dat 4,5 procent onder dat van de oude Actros Euro 5 ligt. De nieuwe Actros Euro 5 scoorde zelfs 7,6 procent lager dan de oude Euro 5 versie.

Actros TOY 2012; juryvoorzitter Griffini (l) met hoofd trucks Daimler Georg WeinbergBij de bestelwagens ging de elektrische Renault Kango Z.E. met de eer strijken. De wagen won de verkiezing met 104 punten gevolgd door de Iveco Daily met 87 punten en de Fiat Ducato met 27 punten. De Jury beschouwt de Kangoo Z.E. door zijn lage aanschaf- en exploitatiekostens en door de aantallen waarin de wagen zal worden geproduceerd als een doorbraak in de markt voor elektrische bestelauto’s.

juryvoorzitter Pieter Wieman (l) reikt de trofee uit aan Jean-Marie Hurtiger van Renault

Renault zet de Kangoo Z.E. in de markt tegen een zeer scherpe aanschafprijs, vergelijkbaar met die van de dieselmodellen. Regulier onderhoud is bij elke Renault bedrijfswagendealer mogelijk. Volgens Renault is het onderhoud van een Kangoo Z.E. 20 procent lager dan bij een auto met verbrandingsmotor. De energiekosten van de Kangoo Z.E. zijn 5 tot 10 keer lager dan bij een Kangoo met een verbrandingsmotor.

Renault Kangoo Maxi Z.E.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer