Renault Midlum krijgt ESC • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Renault Midlum krijgt ESC

De elektronische stabiliteitscontrole (ESC), die zorgt voor een betere wegligging van de voertuigen, is voortaan ook verkrijgbaar op de Renault Midlum. Renault Trucks komt hiermee tegemoet aan de verwachtingen van klanten die willen anticiperen op de toekomstige reglementering. Deze legt in 2014 een ESC op voor alle voertuigen van de Euro 6-klasse.

Midlum ESCEind 2014 zal elektronische stabiliteitscontrole (of ESC voor Electronic Stability Control) verplicht zijn voor vrachtwagens. Om te anticiperen op die vraag, tegemoet te komen aan de toekomstige norm R13-11 en te voldoen aan de verwachtingen van klanten, biedt Renault Trucks vanaf nu deze technologie aan op de Renault Midlum. “De klanten anticiperen op de reglementering in hun aanbestedingen,” aldus Rémi Lemoine, hoofd productie van het distributiegamma bij Renault Trucks. “Wij beantwoorden aan hun bereidheid klaar te zijn voor 2014, wetende dat de ESC nu al verplicht is voor voertuigen die gas transporteren.”

De ESC-technologie biedt belangrijke voordelen voor de bestuurder. De richtingsstabiliteit van het voertuig wordt versterkt door continu de koerscontrole te verzekeren. Het is vooral nuttig bij moeilijke weersomstandigheden, zoals sneeuw of regen.

Van bij de introductie in 2000 en ook nog na de volledige vernieuwing in 2006 werd de Renault Midlum constant verbeterd om te voldoen aan de steeds veeleisendere behoeften. Hij beschikt vandaag over het grootste nuttige laadvermogen op de markt en is enorm veelzijdig. Sinds september 2012 is hij ook verkrijgbaar met een Optifuel pakket waarbij de verbruiksvermindering centraal staat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer