Foto’s + VIDEO: Renault showt nieuwe truckrange • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Foto’s + VIDEO: Renault showt nieuwe truckrange

Renault Trucks heeft dinsdag haar nieuwe T-, C- en K-series gepresenteerd. Dat deed het Franse merk op een zeer originele manier: in de game EuroTruck Simulator 2. TTM.nl reed de eerste kilometers en heeft de foto’s van de nieuwe truckrange.

Renault beloofde een evolutie van de TCK-range en dat is goedgezegd, want revolutionair anders zijn de trucks niet geworden. Aan de buitenzijde zien we dat de koplampunits en de grille zijn veranderd. Ook de bumperpartij is nu uitgevoerd in de lakkleur, om vervoerders de kans te geven hun bedrijfskleuren over een groter gedeelte van de truck te laten zien. De kleine veranderingen geven de Renaults echter wel weer een iets frisser gezicht.

Ook in de cabine zijn er zo op het eerste gezicht enkel kleine veranderingen. Het stuur is wat beter verstelbaar, van een neck tilt functie tot vrijwel verticaal voor de chauffeur, al was dat ook op de T MY2020 al het geval. Het multimediascherm ligt niet langer verzonken in het dashboard maar is wat meer naar voren gehaald. Aan de linkerkant ervan vinden we een handige standaard voor de smartphone. Wie geen multimediascherm wil, kan ook een grote houder krijgen om daar zijn eigen (bedrijfs)tablet op te bevestigen, of zelfs twee telefoons. “Een dergelijke oplossing was nodig, want veel chauffeurs boorden zelf gaten in het dashboard om op de gewenste plaats een telefoonhouder te bevestigen”, aldus ontwerper Paul Daintree. Onder het met talrijke knoppen bezette middenpaneel vinden we nu een grote lade met een bekerhouder. “Daar kan een telefoon of een tablet ook even veilig en uit het zicht worden opgeborgen”, aldus Daintree.

Rijden met de nieuwe Renault Trucks T hebben we inmiddels gedaan in EuroTruck Simulator 2. Leuke gimmick, maar een indruk van hoe de nieuwe truck in reallife rijdt krijg je er natuurlijk niet mee. Dat zal ook niet veel anders zijn, want aan de aandrijflijn van de TCK-range is voor zover wij weten niets veranderd. Interessanter is het wat Renault Trucks Design Director Paul Daintree te vertellen heeft over de #renaulttrucksevolutioniscoming update.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer