Foto’s: Renault Trucks presenteert Master Red Edition • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Foto’s: Renault Trucks presenteert Master Red Edition

Renault Trucks biedt meteen na de introductie van de nieuwe Master al haar eigen uitvoering: de Master Red Edition.

De Master Red Edition heeft natuurlijk het nieuwe uiterlijk van de Master, met een nieuw ontworpen front, dat veel robuuster is dan voorheen en bewust een ‘truck-like’ voorkomen heeft gekregen. De Master heeft ook LED-koplampen en een veel grotere grille. Dat is onder meer om meer lucht naar de Euro 6d-TEMP en Euro VI dieselmotoren te laten stromen.

Er zijn zes nieuwe Euro 6d-temp en Euro VI dieselmotoren, met vermogens van 130 pk tot 180 pk/400 Nm. Alle dieselmotoren zijn voorzien van de Twin-Turbo technologie en combineren voor optimaal rijcomfort veel trekkracht bij lage toeren met veel vermogen. Het brandstofverbruik van de nieuwe motoren is verder verlaagd, een besparing die kan oplopen tot 1L/100 km, terwijl de CO2-emissie beperkt blijft. Ook is er een 57kW Elektromotor beschikbaar voor de Master ZE.

Ook is het interieur compleet vernieuwd, met een nieuw ontworpen dashboard en stuurwiel, samen met functionele en ergonomische opbergruimten. De nieuwe Renault Master biedt bovendien nieuwe driver-assistance systemen, zoals AEBS (Active Emergency Braking System), zijwind-assist, Permanent Rear View, een dodehoek waarschuwingssysteem en parkeerhulp voor- en achteruit.

De introductie van de Red Edition versterkt het commitment van Renault Trucks in het lichte bedrijfswagensegment. De Franse producent heeft hierin een sterke groei doorgemaakt, de laatste vier jaar was de toename zelfs meer dan 10 procent, zegt Renault Trucks.  

De Red Edition is beschikbaar voor alle varianten – van gesloten bestelwagen tot chassis- cabine en platform-cabine. De Renault Trucks Master Red Edition wordt standaard geleverd met de nieuwe 150 pk/385 Nm Euro 6d-temp dieselmotor. Het exterieur van de Master Red Edition is uitgevoerd met een chromen grille die samenvloeit met de nieuwe C-vormige lichtsignatuur koplampen.

Het nieuwe interieur toont slanke en moderne lijnen. Zo zijn de stoelen uitgerust met nieuwe carbon bekleding, zijn de luchtopeningen van het aircosysteem voorzien van chroom en heeft de versnellingshendel een zwart met chromen knop. De Master Red Edition is verder uitgerust met een uittrekbaar tafel die gebruikt kan worden voor meer werkruimte of ontspanning, samen met de dashboard lade is de opbergruimte hierdoor toegenomen. Standaard is een draadloze smartphone oplader inbegrepen.

De Master Red Edition biedt meer chauffeurscomfort en veiligheid (airconditioning, cruise-control en snelheidsbegrenzer, automatisch in- en uitschakelende verlichting en ruitenwissers) en heeft nieuwe functionaliteiten als een USB Bluetooth radio en een zijwind-assist systeem.

Een aantal pakketten en accessoires zijn als optie beschikbaar:

  • AEBS (Active Emergency Braking System)
  • Permanent Rear View, waarbij een scherm is verbonden aan een camera achterop het voertuig. Dit maakt het mogelijk, in combinatie met de buitenspiegels, om continu achter het voertuig te kunnen kijken.
  • Parkeerhulp: een radar aan de voorzijde werkt samen met de radar aan de achterzijde voor gemakkelijk manoeuvreren met de camera.
  • Een dodehoek waarschuwingssysteem: licht in de zijspiegels waarschuwt voor een voertuig dat zich in de dode hoek bevindt.
  • Extra veiligheidssloten op de achter- en zijdeuren zorgen voor extra veiligheid van de lading.
  • Een Medianav 4 multimedia systeem: een 7” multi-touch scherm met Androïd AutoTM en Apple CarPlayTM smartphone compatibiliteit die het mogelijk maken apps onderweg te gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer