Ga naar hoofdinhoud

Oekraïense leger strijdt verder met trucks van Renault

De Europese Unie heeft een partij van zestien Renault trucks overgedragen aan de strijdkrachten van Oekraïne. Dit heeft de vertegenwoordiging van de EU in Oekraïne gemeld.

Het hoofd van de dienst Instrumenten voor het buitenlands beleid van de Europese Unie had in Kiev een ontmoeting met ambtenaren van het ministerie van Defensie van Oekraïne en andere partners. “Dit gaat om versterking van de mobiliteit en de cyberdefensiecapaciteit van de strijdkrachten van Oekraïne via de Europese Vredesfaciliteit”, meldde de vertegenwoordiging van de EU.

In de verklaring staat ook dat 16 extra terreinwagens in Oekraïne zijn aangekomen. De Renault Trucks 4×4 D220 terreinwagens worden geleverd ter ondersteuning van de medische, technische en logistieke eenheden van de strijdkrachten van Oekraïne.

De EU is in juni van dit jaar begonnen met de levering van meer dan 90 zware vrachtwagens aan het ministerie van Defensie van Oekraïne Dit maakte deel uit van een groter hulppakket ter waarde van 31 miljoen euro, dat op 2 december 2021 werd goedgekeurd.

Het Europees Vredesfonds (EPF) is opgericht in maart 2021 en is bedoeld om de EU beter in staat te stellen de veiligheid van haar burgers en partners te waarborgen. Hiermee kan de EU alle soorten materieel en infrastructuur leveren aan de strijdkrachten van de EU-partners.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer