Ga naar hoofdinhoud

Renault presenteert low entry cab voor D Wide Z.E.

Renault Trucks heeft in het Verenigd Koninkrijk een lage cabineversie voor de D Wide Z.E gepresenteerd. De low entry cab van de elektrische Renault is ontworpen in samenwerking met Estepe.

De low entry cab biedt volgens Renault Trucks een betere ergonomie, zicht voor de chauffeur en zo meer veiligheid. De instap van de cabine is 200 mm lager dan bij een normale D-cabine. Dankzij een knielfunctie kan de cabine nog eens 70 mm verder zakken. Dat is superhandig voor chauffeurs die talloze malen per dag uit de auto moeten stappen, zoals bij het ophalen van afval en ook in distributietoepassingen.

De Renault Trucks D Wide Z.E. LEC, zoals-ie officieel heet, wordt aangeboden als een 6×2 chassis met een gestuurde achterste as. Door de combinatie van een emissievrije aandrijflijn met een cabine met goede ergonomie en prima zicht denkt Renault dat deze truck interessant kan zijn voor ieder bedrijf dat iets te vervoeren heeft in de binnenstad, en denkt daarbij behalve recycling en distributie ook aan lichte bouwlogistiek.

De Renault Trucks D Wide Z.E. LEC is per direct te bestellen, want de productie is deze maand begonnen. De Nederlandse carrosseriebouwer Estepe heeft de low entry cab samen met Renault Trucks ontwikkeld.

Deze oplossing zal in de tweede helft van het jaar ook beschikbaar komen in een links gestuurde uitvoering, en daarmee ook voor de Nederlandse markt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer