Ga naar hoofdinhoud

Renault Trucks bouwt nieuw R&D center

Renault Trucks kondigt de bouw aan van een nieuw, ecologisch verantwoord R&D-centrum in thuisstad Lyon Saint-Priest aan. Dit centrum, goed voor een oppervlakte van 11.300 m2, zal in de eerste helft van 2021 zijn deuren openen.


Dit R&D-centrum, het op een na grootste van de Volvo Group, maakt onderdeel uit van een ambitieus 5-jarig vastgoedprogramma, gelanceerd door Renault Trucks en de Volvo Group, om het merk klaar te stomen voor nieuwe innovaties en om alle knowhow onder één dak te verenigen onder optimale omstandigheden.

Binnen een volledig vernieuwde ontwerpstructuur en organisatie zullen de verschillende disciplines hand in hand samenwerken om projecten te ontwikkelen, niet alleen voor het merk Renault Trucks, maar ook voor andere merken van de groep.

Met het oog op synergie en innovatie, en om het succes van de volgende productassortimenten van Renault Trucks en de groep te verzekeren, zal het nieuwe R&D-centrum in Saint-Priest meer dan 1000 experts tellen (van de 1400 ingenieurs die de site in Lyon rijk is) en zo zijn plaats verstevigen binnen de 10 belangrijkste Franse onderzoeks- en ontwikkelingsdiensten. Hierbij moet worden opgemerkt dat de ingenieurs en onderzoekers voortaan zij aan zij zullen werken met de aankoopteams. Doel hiervan: uitwisselingen tussen de teams vlotter laten verlopen en de goedkeurings- en concretiseringsprocessen versnellen van de projecten voor de ontwikkeling van toekomstige vrachtwagens.

 

Deze optimalisering vertaalt zich ook in een volledig opnieuw ontworpen ergonomie van de locatie: de inrichting van de site op drie niveaus bevordert de samenwerking van de teams, die essentieel is voor succesvolle projecten en innovaties voor het merk.

De indeling van de kantoren, open ruimten, creativiteitszalen… het hele gebouw is ontworpen om uitwisseling en innovatie te bevorderen.

Het nieuwe gebouw werd ontworpen door architectenbureau ARCHIGROUP met de steun van  ETAMINE, een expert in duurzame ontwikkeling, en zal 25 procent minder energie verbruiken dan verplicht is volgens de Franse regelgeving. Het ontwerp van het nieuwe centrum is immers gebaseerd op de recentste en strengste aanbevelingen op het vlak van milieu-eisen. (Environmental Certification NF HQE Duurzaam Gebouw).

De investering van 33 miljoen euro die hiervoor nodig is, werd geoptimaliseerd door de volledige levenscyclus van dit gebouw te onderzoeken, waarbij niet alleen rekening werd gehouden met de aankoopkosten, maar ook met de onderhouds-, energie-, verbruikskosten en de kosten voor afvalbeheer.

De eerste steen van het nieuwe R&D-centrum wordt gelegd in de zomer van dit jaar. De oplevering staat gepland voor de 1e helft van 2021.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer