Ga naar hoofdinhoud

‘Renault Trucks komt niet met LNG’

De toepassing van LNG-techologie in vrachtwagens in de Volvo Renault groep blijft voorbehouden aan Volvo. “Renault komt zeker niet met LNG op haar trucks”, zei Renault Trucks CEO Bruno Blin donderdagmorgen bij een online presentatie.

Renault Trucks heeft een goed 2018 achter de rug, vertelde Blin, maar interessanter dan dat was de visie die hij had op alternatieve aandrijflijnen. Renault Trucks richt haar pijlen wat dat betreft volledig op elektrificatie. “Daar hebben we al veel ervaring in en zeer binnenkort gaan onze ZE trucks rijden als huisvuilauto. En er zijn zeker plannen om nog meer van onze voertuigen te electrificeren”, aldus Blin.

Voor de lange afstand blijft diesel echter dè aangewezen brandstof. “Daar kunnen we voorlopig niet zonder. Diesel verdwijnt niet zo maar.” Blin gelooft niet in de toepassing van LNG. “Gas is een transitiebrandstof op weg naar elektromobiliteit. Het geeft volgens mij geen pas daar nu heel veel geld in te investeren”, aldus Blin, die daarmee voorbij gaat aan het feit dat partner Volvo een kant-en-klaar en goed werken LNG-concept heeft.

De eerste trucks voor de lange afstand op basis van elektromotoren en accu’s zijn er dan weliswaar, maar die komen uit de VS. Blin is niet bang dat Tesla of Nikola de Europese markt op zijn kop zullen zetten. “Technologie toepassen is één ding, maar onze industrie gaat voornamelijk over mensen, en vooral het samenspel tussen techniek en mensen. Dat is iets wat wij, met onze Europese klanten, goed onder de knie hebben. Een nieuwe technologie implementeren en daar de markt mee veroveren doe je niet in een paar dagen.” Over de toepassing van waterstof: “Dat lijkt vooralsnog erg duur, daar zijn we nog niet aan toe. Het klopt dat Renault al getest heeft met waterstof, en we houden het ook in de gaten, maar momenteel is het geen oplossing.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer