Speciale Renault trucks T 6x2 voor Marcel Jordan • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Speciale Renault trucks T 6×2 voor Marcel Jordan

Marcel Jordan Horse Transport uit Meijel heeft onlangs een Renault Trucks T 6×2 bakwagen met 460 pk in gebruik genomen. De truck is voorzien van een speciale paardenopbouw voor het luxe vervoer van paarden.

120_2014_Marcel_Jordan_011

Marcel Jordan Horse Transport heeft verschillende modellen Renault-trucks waaronder een Magnum, een Premium Route en een Master. Sinds kort rijdt het bedrijf met een Renault Trucks T met 460 pk. De verwachting is dat met de truck circa 150.000 km per jaar wordt gereden.

Marcel Jordan Horse Transport heeft samen met Roelofsen Raalte een speciaal concept ontwikkeld voor paardenvervoer, waarbij het welzijn van paarden gedurende transport centraal staat. “Wij transporteren door heel Europa en aangrenzende landen (bijvoorbeeld Cyprus, Malta en Marokko) met lijndiensten van en naar Spanje, Portugal en Scandinavië. Het transport van paarden is een specialistisch vak waarbij de omgang met paarden, de verzorging onderweg, de inrichting van de vrachtwagen en het juiste rijgedrag van de chauffeur cruciale factoren zijn. Juist door geen concessies te doen aan het welzijn van de dieren, kan men tot optimale prestaties komen zowel onderweg als op de eindbestemming”, verklaart Marcel Jordan, eigenaar van Marcel Jordan Horse Transport.

Non-stop toegang

120_2014_Marcel_Jordan_010De nu aangeschafte Renault Trucks T bakwagen heeft een speciale paardenopbouw van Roelofsen Horse Trucks uit Raalte. Het is een eigen bedacht concept waar het welzijn van de paarden centraal staat. Tijdens de reis hebben de paarden non-stop toegang tot hooi en water en door de speciale indeling staan de paarden in separate stands zonder dat ze moeten worden aangebonden waardoor ze vrij met hun hoofd naar beneden kunnen bewegen. Dit is van essentieel belang voor de gezondheid van de paarden tijdens lange transporten. De opbouw is verder voorzien van voldoende opbergruimte en een 500 liter watertank. Aan de zijkant zijn er aparte luiken waarover de begeleiders kunnen lopen om de paarden te verzorgen.

Goede samenwerking

“Over alle details hebben wij zorgvuldig nagedacht. Alles staat in het werk om het de paarden zo comfortabel mogelijk te maken en stress te voorkomen. Om tot zo’n combinatie te komen, is een goede samenwerking tussen de verschillende partijen noodzakelijk. In de Renault Trucks-organisatie vinden wij een partner die met ons meedenkt. Zij bieden ons uitermate veel verschillende opbouwmogelijkheden waardoor wij tot het meest optimale concept kunnen komen”, legt Marcel Jordan uit.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer