ZE Stadsdistributieconcept Renault Trucks wint iF Design Award • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

ZE Stadsdistributieconcept Renault Trucks wint iF Design Award

De U-Connect, een zero-emissie stadsdistibutieconcept van Renault Trucks, heeft een iF International Forum Design award gewonnen in de categorie ‘Professional concept’.

“De U Connect combineert autonome technologie, elektromobiliteit en connectiviteit om tot 6,5 keer meer goederen te vervoeren voor dezelfde kosten. Het voertuig helpt ook om de verkeersstroom in en uit de stad te optimaliseren, waardoor de congestie door lichte bedrijfsvoertuigen in de stad met tot wel 50 procent worden verminderd. De autonome 7,5t-modules kunnen mogelijk de huidige vergunningswetgeving omzeilen. Een menselijke operator in de lead pod of het voertuig voegt de menselijke factor toe en is verantwoordelijk voor de levering van de laatste kilometers. De gestandaardiseerde containers zijn gemakkelijk toegankelijk op straatniveau, waardoor de efficiëntie met 30 procent wordt verbeterd. De totale omvang van het voertuig zorgt ervoor dat hij beter in de stad terecht kan”, aldus de jury.

Afgelopen najaar was TTM.nl op bezoek bij Renault Trucks om alles te horen over de visie op alternatief aangedreven transport.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer