Met zes Renault Maxity’s heeft de gemeente Enschede een compacte stadstruck in gebruik genomen. De Maxity past uitstekend in de stedelijke infrastructuur en vervult een belangrijke rol in de openbare ruimte. De Renault Maxity’s met een kipper-opbouw werden geleverd door Nijwa Hengelo.
De zes nieuwe Renault Maxity’s die bestemd zijn voor de gemeente Enschede passen in de ambitie van Twente Milieu om de aandeelhoudende gemeenten te faciliteren met alle diensten die nodig zijn voor een schone en aantrekkelijke openbare ruimte. De Renault Maxity’s werden geleverd door Nijwa met een kipperopbouw van Brinks Carrosserieën. Vijf voertuigen zijn voorzien van een open laadbak met achteroverkipper-combinatie, de zesde heeft een open laadbak met driezijdige kipper. Twee van de voertuigen zijn bovendien voorzien van een autolaadkraan. Niet alleen voldoen deze voertuigen aan de laatste milieueisen, ze zijn ook multifunctioneel inzetbaar doordat ze speeltoestellen, stenen, maar ook allerhande materiaal kunnen vervoeren. Door de frontstuurcabine zijn ze bovendien uitermate compact. Het is een mooi concept, dat past in een stedelijke infrastructuur.”
Breed dienstenpakket
De dienstverlening van Twente Milieu is primair gericht op de aandeelhouders, namelijk de gemeenten Almelo, Enschede, Hengelo, Hof van Twente, Losser, Oldenzaal en Borne. In de visie van het bedrijf valt te lezen: ‘Als partner van onze gemeenten willen we op basis van betekenismaximalisatie een zichtbare meerwaarde bieden aan de beeldkwaliteit van de openbare ruimte.’ Dat betekent dat het dienstenpakket van Twente Milieu veel breder is dan de afvalinzameling in Twente; zij wil een actieve bijdrage leveren in het totale speelveld van de openbare ruimte. Dat wordt onderstreept door de ambitie, die geformuleerd wordt als een afvalloze maatschappij in 2030. Joop Punte, wagenparkbeheerder: “Wij zien afval als grondstof voor nieuwe producten of brandstof voor duurzame energie. Dat betekent ook dat we van een lineaire economie (take, make, dump) naar een circulaire economie (take, make, remake, recycle, re-use) willen. Recyclen is een van de meest belangrijke onderdelen daarin. Maar ook het inzetten van middelen die het milieu zo min mogelijk schaden.”
Partnership
Het perceel, waarbinnen de geleverde voertuigen vallen, is in de Europese Aanbesteding gegund aan Renault Trucks. De uitwerking en uitlevering hiervan heeft via Nijwa Hengelo en in samenwerking met hun lichte bedrijfswagenspecialist, Pascal van der Zwan plaatsgevonden. “Een combinatie van voertuig, kwaliteit, prijs en zeker ook de organisatie van Nijwa. Wij willen met onze leveranciers een partnerschap opzetten. Het is belangrijk dat je het goed met elkaar kunt vinden en dat je klaar staat voor elkaar. Dat betekent in ons geval dat we altijd op Nijwa kunnen rekenen, ook buiten de openingstijden van de werkplaats. Want hoewel wij het onderhoud en de APK zelf invullen, is het fantastisch om met een partij te werken die met onze organisatie mee wil en kan denken zodat wij met ons materieel maximaal in onze mobiliteitsbehoefte kunnen voorzien.”



