Ga naar hoofdinhoud

Rode cijfers voor MAN

Truck- en motorenfabrikant MAN heeft een slecht eerste kwartaal van dit jaar achter de rug. Er werd in de eerste drie maanden van dit jaar een verlies van 340 miljoen euro geboekt, terwijl er in het eerste kwartaal van 2012 nog 128 miljoen euro winst werd behaald.

MAN Euro 6De omzet daalde met acht procent tot 3,55 miljard euro. De oorzaken van de slechte resultaten liggen volgens MAN in de moeilijke situatie op de Europese truckmarkt en de dalende vraag naar scheepsmotoren. Ook investeringen in geplande projecten hebben het resultaat naar beneden gehaald. In de orderportefeuille zit momenteel 3,75 miljard euro omzet, 14 procent minder dan vorig jaar om deze tijd. Desondanks verwacht MAN voor dit jaar een omzet die gelijk is aan die van 2012 en een lichte daling in winst.

Ondertussen kreeg Volkswagen donderdag toestemming van de Raad van Toezicht van zowel VW als MAN om een bod van 80,89 euro per aandeel te doen bij de aandeelhouders van MAN. Volkswagen wil MAN nog steeds integreren met Scania en de bedrijfswagenactiviteiten van VW zelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer