Ga naar hoofdinhoud

Roy Gerrits is Gouden Ridder van de Weg

Een alledaagse controle leek het. Beroepschauffeur Roy Gerrits (32) van Tieleman Transport BV werd vanochtend nabij Goes door een opvallende politieauto van het Korps Landelijke Politiediensten van de weg gehaald. Op de parkeerplaats Vliedberg werden zijn papieren gecontroleerd door de politiemensen. Tot grote verbazing van Roy Gerrits verscheen even later de Zeeuwse Commissaris van de Koningin en voorzitter van Veilig Verkeer Nederland Karla Peijs om hem officieel te huldigen als Gouden Ridder van de Weg 2010!

 

TVM Gouden RidderRoy Gerrits reageerde blij verrast op zijn uitverkiezing, die rechtstreeks werd uitgezonden door Radio Veronica. TVM verzekeringen zet als grootste gespecialiseerde transportverzekeraar van de Benelux ieder jaar een chauffeur die minimaal tien jaar zonder schade gereden heeft in het zonnetje.

De huldiging is ieder jaar weer een groot spektakel met de te onderscheiden chauffeur in de hoofdrol. Al vroeg in de ochtend hadden mevrouw Peijs en andere genodigden zich verzameld op parkeerplaats Vliedberg aan de A58 bij Goes. Roy Gerrits was met zijn Volvo op weg naar Duitsland met diverse diagnostische materialen bestemd voor ziekenhuizen in Duitsland. Hij rijdt ruim 150.000 kilometer per jaar, twee keer per week naar Duitsland met steeds 10 tot 12 stops. Toen de Gouden Ridder van de Weg vanochtend nietsvermoedend de parkeerplaats opdraaide voor een korte in scène gezette politiecontrole, werd hij door mevrouw Peijs, TVM president-directeur Arjan Bos en ook zijn vriendin Aukje de Bakker in het zonnetje gezet.

President-directeur Arjan Bos van TVM verzekeringen noemde bij de uitreiking van de medaille en oorkonde tien jaar schadevrij rijden een topprestatie. “Tien jaar schadevrij rijden is topsport. Dan behoor je tot de Van Persie’s of de Messi’s onder de Nederlandse chauffeurs. Dan praat je inderdaad bijna over topsport in een land dat steeds meer dichtslibt en het uiterste vraagt van het vakmanschap van een chauffeur.” Ook de werkgever van Roy Gerrits, het transportbedrijf Tieleman Transport BV uit Kloosterzande werd door Arjan Bos gecomplimenteerd. “Wat mij al een aantal jaren opvalt, is dat transportbedrijven die durven te investeren in mensen en logistiek het meestal beter doen op de vechtmarkt die de transportsector is. Iets wat zeker bij Tieleman het geval is. De komende jaren blijven we investeren in onze preventieprogramma’s en specifieke chauffeursbijeenkomsten. Juist in deze financieel barre tijden is er winst te halen uit goede schadepreventie door bijvoorbeeld met chauffeurs te kijken naar zaken als brandstofverbruik. Onze preventieprogramma’s bij bedrijven zijn succesvol en leveren vaak een forse reductie van de schadecijfers en het brandstofverbruik op.”

Gouden Ridder van de Weg Roy Gerrits is al 12 jaar werkzaam bij Tieleman Transport BV in Kloosterzande. Dit bedrijf werd in 1922 opgericht en richt zich op het groupage-vervoer in Nederland, Duitsland, België en Noord-Frankrijk.

Het uitreiken van de onderscheiding aan de Ridders van de Weg is een initiatief van de Stichting Veiligheidsplan van TVM verzekeringen. Als verzekeringsspecialist voor het beroepsgoederenvervoer over de weg hoopt TVM verzekeringen door schadepreventie en risicobeheer niet alleen het aantal schades terug te dringen, maar ook een positieve bijdrage te leveren aan de verkeersveiligheid in het algemeen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer