Ga naar hoofdinhoud

Rüttchen bevestigt reorganisatie

In de complexe economische omstandigheden van dit moment heeft de directie van de Rüttchen Holding – automobielbedrijf met 13 vestigingen en ruim 500 personeelsleden- aan het personeel een plan gepresenteerd om de continuïteit van de onderneming veilig te stellen.

Rüttchen vestigingRüttchen bevestigt daarmee de berichten die ook TTM.nl eerder deze week naar buiten bracht.  

De voortschrijdende verslechtering van de personen- en bedrijfswagenmarkt heeft ertoe geleid dat de directie van Rüttchen een pakket maatregelen heeft afgekondigd om de gevolgen hiervan onder controle te krijgen. Het verminderen van het aantal arbeidsplaatsen (40) is daarbij onvermijdelijk geworden.

Het aan de medewerkers voorgelegde plan omvat een pakket maatregelen die variëren van de gedwongen afbouw van een aantal arbeidsplaatsen, het niet verlengen van tijdelijke contracten tot het gebruikmaken van vervroegde pensionering. Tegelijkertijd worden een aantal vacatures intern ingevuld en omvat het plan een studie naar een verdere integratie van activiteiten van verschillende vestigingen in dezelfde regio. Deze bundeling van activiteiten zal op termijn ertoe leiden dat het aantal vestigingen zal afnemen. Personeelsleden waarvan de functie vervalt, kunnen binnen het Sociaal Plan onder andere gebruikmaken van outplacement begeleiding.

“Vanzelfsprekend betreuren wij deze maatregelen. Als directie zullen wij er alles aan doen om de effecten voor de betrokken medewerkers zoveel mogelijk te beperken, maar de marktsituatie noopte ons tot het nemen van acute maatregelen. We hebben samen met de vakbonden een onderhandelingsresultaat geboekt met betrekking tot het sociale plan voor definitief 29 medewerkers “, zegt de heer Bas Rüttchen, directievoorzitter van de gelijknamige holding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer