Saan transporteert vervangende Dakota Soldaat van Oranje • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Saan transporteert vervangende Dakota Soldaat van Oranje

Koninklijke Saan transporteert een vervangende Dakota voor de musical Soldaat van Oranje. Eerder transport van een Dakota liep afgelopen zomer af met grote schade aan het vliegtuig.

DakotaDe oranje Dakota was afgelopen weekend voor het laatst te zien in het Luchtvaart Themapark in Lelystad en zal op donderdagavond worden overgebracht naar Vliegveld Valkenburg bij Leiden. Een eerder door het museumpark Bevrijdende Vleugels ter beschikking gestelde Dakota raakte tijdens het transport zo zwaar beschadigd dat het niet meer op tijd kon worden hersteld. Het Aviodrome bracht uitkomst door de oranje Dakota PH-ALR ‘Reiger’ uit 1937 uit de collectie van het museum ter beschikking te stellen. Soldaat van Oranje – De Musical is vanaf 10 oktober te zien in de Theaterhangar op Vliegveld Valkenburg bij Leiden en beleeft op 30 oktober haar wereldpremière.

Koninklijke Saan is natuurlijk blij met de opdracht. “Wij hebben al heel wat vliegtuigen voor het Aviodrome vervoerd. Zo hebben we de verhuizing van het Aviodrome van Schiphol naar Lelystad mogen verzorgen en hebben wij het transport van de Boeing 747 via de grachten van Amsterdam gedaan. We kennen het Aviodrome goed en werken altijd bijzonder prettig met hen samen”, zegt Ronald Hopman, Productspecialist bij Koninklijke Saan.

Inmiddels is gestart met de voorbereidingen van het transport. Het staartstuk en de vleugels zijn reeds gedemonteerd. Donderdagochtend wordt gestart met de demontage van de centersectie van de romp. Daarna worden de gedemonteerde delen op drie trailers geladen. Het transport start naar verwachting om 19.00 uur vanaf Lelystad Airport. Geëscorteerd door exceptioneel transportbegeleiders wordt de Dakota vervoerd naar Vliegveld Valkenburg. 

Lees ook: Foto’s + VIDEO: Truck met Dakota klem op viaduct

Bron: Saan

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer