Ga naar hoofdinhoud

Scania: 30 procent minder winst

Truckfabrikant Scania heeft in 2012 fors minder winst gemaakt, 30 procent minder dan in 2011. Dat blijkt uit de jaarcijfers die de Zweedse fabrikant woensdag bekendmaakte. Er komen maatregelen op het personele vlak.

Scania Euro 6In totaal werd een winst van 6,64 miljard Zweedse kronen (ongeveer 771 miljoen euro) genoteerd, een daling van 30 procent. Het bedrijf besloot daarop in het eerste kwartaal van 2013 de productie met 15 procent omlaag te schroeven.

De brutowinst van Scania daalde zelfs met meer dan een derde. Met name de slechte economische situatie in de eurozone ligt ten grondslag aan de tegenvallende resultaten van Scania. De slechte resultaten hebben volgens topman Martin Lundstedt gevolgen voor ongeveer 700 werknemers. Hij zei niet welke maatregelen er precies worden genomen.

Ook in de aftersales was het niet florissant, vooral in Zuid-Europa, waar men door de economische crisis de truck minder vaak naar de werkplaats liet rijden. De winst werd grotendeels gered door de aantrekkende markt in Zuid-Amerika. Daar groeide de afzet met 13 procent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer