Ga naar hoofdinhoud

Scania wijst bod VW af

Een bestuurscommissie van Scania die het bod van Volkswagen op het Zweedse bedrijf heeft onderzocht, adviseert aandeelhouders niet in te gaan op de bieding. Dat heeft Scania dinsdagmorgen bekend gemaakt.

Volkswagen MAN ScaniaVolgens de commissie waardeert het aanbod niet de lange-termijn vooruitzichten van Scania, haar groeipotentieel, technologische staat van dienst en de potentiële synergievoordelen.

Volkswagen wil Scania al langere tijd volledig inlijven. Het concern biedt in totaal 6,7 miljard euro voor de aandelen Scania die het nog niet bezit, ofwel 200 Zweedse kroon per aandeel. Volkswagen wil de activiteiten van het Zweedse bedrijf meer in lijn brengen met die van zijn andere vrachtwagenfabrikant MAN. Andere aandeelhouders van Scania zijn daar echter op tegen.

Volkswagen bezit bijna 46 procent van de aandelen Scania en 71 procent van het stemrecht in het bedrijf. Via MAN, dat voor driekwart van Volkswagen is, controleert het bedrijf ook nog een belang van 13 procent dat recht geeft op 17 procent van de stemmen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer