Ga naar hoofdinhoud

Scania wil deeltijd-WW aanvragen

Scania wil voor zijn werknemers in Zwolle deeltijd-WW aanvragen. Het bedrijf meldde vrijdag met de vakbonden een voorlopig akkoord te hebben bereikt over de aanvraag. De leden van de bonden spreken zich er maandag over uit.

Scania_ZwolleScania heeft eerder dit jaar al drie keer werktijdverkorting aangevraagd. Tot half januari lag de productie een maand stil doordat de vraag naar vrachtwagens door de economische neergang sterk was afgenomen. Daarvoor waren al honderden uitzendkrachten naar huis gestuurd.

In Zwolle worden nu nog maar vijftig vrachtwagens per dag geproduceerd. Een jaar geleden waren dat er nog zo’n 140.

Met de bonden is afgesproken dat Scania het basissalaris van zijn werknemers voor 100 procent garandeert. In ruil daarvoor schorten de werknemers de loonsverhoging die 1 juli zou ingaan naar begin volgend jaar op.

Volgens de woordvoerster is er nog maar voor 50 procent werk in de Scania-fabriek. Het administratieve personeel begint de teruggang volgens haar ook te voelen. Daarom wordt voor hen ook deeltijd-WW aangevraagd.

Deeltijd-WW is een van de maatregelen van het kabinet om personeel aan het werk te houden bij bedrijven die door de economische crisis zijn getroffen.

De werknemers blijven daarbij volledig in dienst, maar krijgen voor de niet-gewerkte uren een WW-uitkering. Voorwaarde is wel dat er afspraken worden gemaakt over scholing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer