Ga naar hoofdinhoud

Scania Zwolle draait weer

Maandag zijn de 1100 personeelsleden van truckfabrikant Scania in Zwolle weer aan het werk gegaan. Het bedrijf lag vanwege de recessie een maand lang stil.

Scania_ZwolleDe extra lange kerstvakantie wordt bij Scania Zwolle gevolgd door een periode van werktijdverkorting. Zeker tot eind februari wordt er minder gewerkt. Daarna heeft het bedrijf tot maximaal vier keer de mogelijkheid om een nieuwe termijn van zes weken bij het ministerie van Economische Zaken aan te vragen.

Manager algemene zaken Leonie Flanderijn: “We hebben de hoop dat de vermindering van nieuwe opdrachten van tijdelijke aard is en dat we straks weer volop kunnen draaien.”

Maandagmorgen zijn de ploegen van zes uur en twee uur min of meer normaal aan het werk gegaan. Met 100 vrachtwagens per dag ligt de productie deze en volgende week op normaal niveau. Daarna wordt het minder.

Vanaf 30 januari zal er steeds een ploeg aan het werk zijn, terwijl de andere ploeg een opleidingsprogramma volgt. Scania heeft dat opleidingsprogramma grootschalig opgezet. Doel hiervan is om de niet-productieve uren zo nuttig mogelijk in te vullen. Bovendien kan het bedrijf dan weer met optimaal opgeleide mensen aan de slag zodra de economie aantrekt.

De werktijdverkorting houdt in dat het rijk een vergoeding in de vorm van een ww-uitkering verstrekt. De werknemers merken niets op hun loonstrook, maar de totale loonkosten voor Scania Zwolle worden met ongeveer 20 procent gereduceerd.

Bron: De Stentor         

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer