Ga naar hoofdinhoud

97 nieuwe Scania’s voor AB Texel

AB Texel heeft recent een order geplaatst voor maar liefst 97 nieuwe Scania’s. Het gaat grotendeels om 6×2 trekkers met de 450 pk SCR-only motor. Ook zijn er twee LNG trucks met 340 pk motor besteld.

AB Texel pers 2015Scania scoort momenteel goed met de 13 liter SCR-only motor. Bijna 40 procent van alle Scania orders in Nederland gaat om die motor. De motor komt ook bijna zonder uitzondering goed uit verbruikstesten.

LNG (Liquefied Natural Gas) is vloeibaar aardgas en wint als brandstof snel aan populariteit. De actieradius van een moderne LNG truck maakt Beneluxdistributie probleemloos mogelijk. Aan de beschikbaarheid van LNG wordt nu hard gewerkt en de verwachting is dat deze snel zal worden uitgebreid.

AB Texel is een moderne logistieke dienstverlener in de agrisector met vestigingen in Nederland, Duitsland, Groot-Brittannië, Polen en Frankrijk. Het wagenpark omvat 800 trucks en 1200 trailers. Het bedrijf is met name gespecialiseerd in transporten van aardappelen, meel, veevoer en vloeibare zuivel en daarnaast een kleiner segment aan diverse agrarische producten. Door de overname van Butter Group is een grote speler ontstaan met een dicht netwerk in Europa waardoor nog beter ingespeeld kan worden op de wensen van de klant. Dit sluit aan op de ambitie van AB Texel om uit te groeien tot de meest gewaardeerde logistiek dienstverlener in de agriketen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer