Ga naar hoofdinhoud

HSF: 90 jaar en 750 Scania’s

Bij Scania Production in Zwolle zijn onlangs de sleutels overhandigd van de 750e Scania aan HSF Logistics.  Deze aflevering viel samen met het 90-jarig bestaan van HSF. Het betreft de eerste Scania Streamline uit een serie van 38 stuks die het bedrijf in gebruik neemt.

Met paard en wagen legde H.S. Frederiks in 1923 de grondbeginselen voor het huidige HSF. Met een geschiedenis in tank-, staal-, container- en vleestransport werd in 1995 de definitieve keuze gemaakt voor het vleestransport. Met een vloot van 80 eigen voertuigen is een grote stap gemaakt door de samenwerking te starten met het toenmalige RSB uit Winterswijk, welke beschikte over maar liefst over 400 vrachtwagens. In 1999 zijn beide bedrijven gefuseerd tot het huidige HSF: marktleider in koel- en vriestransport in Nederland en één van de grootste spelers in Europa.

HSF 750 Scania's

De officiële overhandiging van de 750e Scania aan HSF Logistics B.V. met van links naar rechts: Dhr. Henk Kremer (HSF Logistics Winterswijk B.V.), Dhr. Danny Berns (HSF Logistics Nijmegen B.V.), Dhr. Simon Frederiks Sr. (H.S. Frederiks Internationale Transporten B.V.) en Dhr. Simon Frederiks Jr. (HSF Logistics Nijmegen B.V.)


HSF heeft eigen vestigingen in Nederland (Nijmegen en Winterswijk) en Engeland, Duitsland, Polen en Slovenië. Het wagenpark bestaat momenteel uit circa 650 trekkende eenheden en 850 getrokken eenheden, voor het grootste deel bestaande uit trekkers en koelopleggers.

De 750e Scania (gerekend vanaf de fusie in 1999) is de eerste Scania Streamline die het bedrijf in gebruik neemt en maakt deel uit van een totale order van 38 stuks. Alle voertuigen beschikken over Euro 6 motoren in zowel de 410 als de 450 PK uitvoering. Daarbij zijn er 4×2 en 6×2 configuraties met gestuurde voorloopas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer