Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe Scania R520 trucks voor Meijndert International

Onlangs werd de 25-ste truck aan Meijndert International geleverd sinds de start van de onderneming in 2007. Deze Scania R 520 V8 Topline trekker in King of the Road-uitvoering maakt deel uit van een bestelling van drie V8 520 pk trekkers en een 340 pk LNG voertuig. Begin volgend jaar verwacht het bedrijf nog vier Scania Toplines met de zuinige 410 pk zescilinder motor.

Meijndert R620 bulk1 pers 2015

“Bij ons draait alles om passie voor het werk,” aldus directeur Rien Meijndert. “Als je alleen een baan zoekt, ben je bij ons aan het verkeerde adres. Ik wil dat iedereen binnen mijn bedrijf helemaal gaat voor leveren van perfect werk voor onze klanten. Alles draait bij ons om kwaliteit, veiligheid en punctualiteit. Daarbij zijn ‘Nee’ en ‘ja maar’ geen optie.” Rien vindt wel dat bij perfect werk, het juiste gereedschap hoort. Daarom rijdt hij alleen Scania. En zit het grootste deel van zijn voertuigen in de hoogste uitrustings- en vermogensklasse. “Dat is een bewuste keuze. Enerzijds doe ik dat vanwege de uitstraling die ik als bedrijf naar buiten toe wil hebben. Verder zie ik het als een duurzame investering. Ik wil zeker negen jaar en meer dan een miljoen kilometers probleemloos met een truck kunnen rijden. Daarvoor moet je in de eerste plaats kunnen vertrouwen op de organisatie achter je merk. Maar je moet ook voor het beste gaan en niet beknibbelen op vermogen. Zo denk ik de extra investering terug te vinden in de inruilwaarde.”

Rien Meijndert koopt de meeste van zijn trucks met het zeer luxe King of the Roadpakket “Dat zie ik niet alleen als mijn visitekaartje maar zeker ook als een incentive en aanmoediging voor mijn chauffeurs. Ik merk dat goed en mooi materieel bijdraagt aan het enthousiasme binnen het bedrijf. Daarom heeft elke truck bij ons een naam die eindigt op Passion. Onze nieuwste trekker heet Frysian Passion.” Ook vindt Meijndert belangrijk dat zijn chauffeurs aan hun vakbekwaamheid blijven werken. “Daarom krijgen ze bij ons naast de ADR-opleiding ook nog geregeld training in BBS (Behavior Based Safety) en zuinig rijden.”

Goed verbruik

Meijndert ziet dat zijn filosofie tot nu toe vruchten afwerpt. “Gemiddeld rijdt de hele vloot bijna 1:3,5 over het jaar heen. Dat vind niet slecht als je weet dat bij ons 80 procent van het wagenpark 500 pk plus is. Ik verwacht dat het verbruik straks met de 410 pk voertuigen nog beter wordt. Ook ons schadeverloop is goed. Dat redt je alleen met bevlogen chauffeurs. Ik ga nu ook met een LNG trekker rijden. Ik zie dat als de brandstof van de toekomst. Dan kun je daar maar beter nu al wat ervaring mee opdoen. Wat dat betreft ben ik blij dat ik Scania rijd. Ik houd van one stop shopping en dan is het fijn dat je ook voor dit soort bijzondere voertuigen gewoon bij je eigen dealer terecht kunt.”

Al eerder toonden we foto’s van de nieuwe LAG-trailers, waarmee Meijndert onlangs de prijs won van ‘mooiste truck van Nederland’ in de categorie bulk-tanktransport. Meijndert International is een relatief jong bedrijf. De tanktransporteur begon in 2007 met één auto en heeft sinds die tijd elk jaar de vloot met meerdere trucks uitgebreid. Het bedrijf is actief binnen het transport en opslag van food, feed en –chemieproducten binnen heel Europa met het zwaartepunt in de Benelux.

 

 

Eén reactie op “Nieuwe Scania R520 trucks voor Meijndert International

  • Wim van Dorp

    Ik heb het bericht gelezen dat u de 25e vachtwagen in dienst heb genomen,en nog wel een Scania V8,ik wil u hiermee als oud werknemer in de transportsector vanharte gelukwensen,en veel veilige kilometers,en veel succes met uw bedrjf. ook wil ik vagen om als het mogelijk is,dat ik als vezamelaar van pennen van Ned. Transportbedrijven in het bezit kan komen van een pen van uw bedrijf.Mjn adres is, W.v.Dorp Hagenborgh 113 7607 JT Almelo.
    Alvast hartelijk dank.
    Met vriendelijke groeten,
    Wim van Dorp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer