Nieuwe zwaartransport combinaties voor Van Wieren • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe zwaartransport combinaties voor Van Wieren

Van Wieren Special uit Emmeloord heeft een tweetal nieuwe Nooteboom Pendel-X diepladers en twee Scania zwaartransporttrekkers in gebruik genomen. Twee 5-assige Scania trekkers met een 730 pk V8 motor zijn aan het wagenpark toegevoegd voor de allerzwaarste klussen.

Nooteboom van Wieren Scania

De eerste Scania trekker wordt gecombineerd met een Nooteboom 4-aslijnen Pendel-X dieplader, type EURO-83-04P. Dit is de eerste 4-assige Pendel-X dieplader die is voorzien van 245/70/R17,5 banden voor Nederland, waarmee Van Wieren Special anticipeert op de nieuwe wetgeving die in Nederland gaat gelden. Toepassing van de 245 banden resulteert tevens in een laag assenstel met een rijhoogte van slechts 1010 mm, waarbij het kan worden verlaagd tot een bumphoogte van slechts 870 mm. De totale hoogteslag van de hydraulische vering bedraagt maar liefst 600 mm.

Deze Nooteboom PXE dieplader met pendelassen krijgt in alle landen 12t/as bij 80 km/h, dit in tegenstelling tot gedeelde assen, waar uitsluitend in Duitsland 12 ton bij ontheffing kan worden verkregen. De trailer heeft hierdoor een GVW van 83 ton en biedt Van Wieren Special een nuttig laadvermogen van circa 60 ton. Naast deze 4-assige Pendel-X dieplader heeft Van Wieren Special ook een 5-assige Pendel-X dieplader met 2-assige Interdolly met een smal bed aangeschaft. Deze dieplader is eveneens gecombineerd met een nieuwe 5-assige Scania trekker. Het nuttig laadvermogen van deze combinatie is circa 80 ton.

Treingewicht van 160.000 kg

De Scania LA 10X4 6 HNB is uitgerust met een V8 motor met een vermogen van 730 pk en een koppel van 3.500Nm. Verder in de aandrijflijn de overdrive versnellingsbak met tweepedaals Opticruise en de aangedreven assen met naafreductie. Scania Opticruise kent verschillende schakelprogramma’s zoals Standaard, Power en Off road modes. De chauffeur kan dan zelf in elke beladingsituatie en voor elke topografie het gewenste schakelgedrag kiezen. Deze aandrijflijn maakt het voertuig geschikt voor een totaal treingewicht van 160.000 kg. Het lage eigen voertuiggewicht in combinatie met de hoge technische aslasten van in totaal van 52.000 kg zorgen voor een hoge koppelschoteldruk. De JSK50 met een 3,5” koppelpen maken deze hoge koppelschoteldruk mogelijk. Het voertuig kan eenvoudig van rijhoogte veranderen doordat alle assen zijn voorzien van luchtvering. De luchtgeveerde voorassen en de CR19 Topline cabine met diverse comfortpakketten zorgen voor het benodigde comfort van de chauffeur. Een korte draaicirkel wordt gerealiseerd door de korte wielbasis in combinatie met de gestuurde naloopas.

Zwaar en exceptioneel transport

Van Wieren Special is gevestigd in Emmeloord met vestigingen in Rotterdam en Konz (D). Het materiaal en de expertise van het bedrijf zijn volledig gericht op zwaar en exceptioneel transport. Als logistieke dienstverlener neemt het de klant alle zorgen rond een transport uit handen. De moedermaatschappij, Van Wieren Beheer, beschikt tevens over een eigen op- en overslagfaciliteit. Het bedrijf is al sinds 1945 operationeel en kan bogen op een ruime ervaring en kennis van de branche.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer