Ga naar hoofdinhoud

Ook Scania legt Europese productie stil

Na andere truckfabrikant legt nu ook Scania de productie van vrachtwagens op haar meeste Europese locaties stil. Dat gebeurt vanaf woensdag 25 maart en wordt veroorzaakt door gebrek aan componenten en verstoringen in de aanlevering ervan. Dit alles wordt veroorzaakt door de verspreiding van het Corona-virus.

Het besluit betekent dat er ook in Zwolle en Meppel niet meer wordt gewerkt.

“Het transport dat wordt uitgevoerd door onze klanten is van vitaal belang voor de maatschappij en daarom zullen onze servicewerkplaatsen en onderdelencentra hun werk voortzetten”, voegt Scania’s CEO Henrik Henriksson toe.

Scania verwacht dat het de productie binnen twee weken weer kan voortzetten. Scania’s medewerkers in Zweden, Nederland en Frankrijk worden het zwaarst getroffen door het geplande stilleggen van de productie. Scania is in nauw overleg met vakbonden om samen aan een oplossing te werken.

“Zowel het management als de werknemersvertegenwoordigers hebben grote waardering voor de steunmaatregelen van de staat die nu beschikbaar worden gesteld in de landen waar ons personeel nu tijdelijk geen werk meer heeft”, zegt Henriksson.

De activiteiten van Scania in Latijns-Amerika, goed voor ongeveer een vijfde van het productievolume van het bedrijf, gaan nog steeds door.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer